0513 62 39 98 dick.hielkema@planet.nl

motorrijbewijs

Motor rijbewijs

Rijschool Dick Hielkema is al jarenlang een begrip wanneer het gaat om het behalen van je rijbewijs A. Je moet voor je motor rijbewijs 2 praktijk examens doen en een theorie examen. Je moet eerst het examen voertuig beheersing om daarna het examen voor verkeersdeelneming te halen.
Voor het afleggen van het examen verkeersdeelneming moet je in het bezit zijn van een theorie certificaat voor de motor. Als je belang hebt om je motor rijbewijs te halen is het goed om de volgende punten te weten.

Welk rijbewijs moet ik kiezen?

Rijschool Dick Hielkema verzorgd de opleiding voor alle motorrijbewijzen. Onlangs zijn er nieuwe lesmotoren aangeschaft die voldoen aan alle eisen. Er is gekozen voor de allernieuwste Kawasaki Z650. Dit zijn erg handzame motorfietsen. Uitgerust met abs en zijn uitermate geschikt voor de bijzondere verrichtingen. Een van deze motoren is terug getuned naar 35 kw. Mocht iemand dus kiezen voor het hele rijbewijs traject dan blijft je toch op hetzelfde type motorfiets rijden. Wat ook uniek bij rijschool Dick Hielkema is dat er een motorfiets is uitgerust met dubbele bediening. Als iemand nog helemaal geen ervaring heeft bestaat de mogelijkheid dat Dick achterop gaat en de beschikking heeft over een koppeling en een rem. Dit is voor het vertrouwen van die kandidaat heel prettig. Rijschool Dick Hielkema verzorgt ook motortheorieopleiding in 1 dag.

Mocht je besluiten om met je motorrijbewijs te beginnen dan ligt er een gratis motorkol voor je klaar. Motorkleding, zoals helmen laarzen enz. krijg je allemaal te leen van de rijschool. 

       

Examen verkeersdeelneming

Na het behalen van je certificaat voertuig beheersing mag je, als je in het bezit bent van een theorie certificaat voor de motor, op voor je examen verkeersdeelneming.
De rij instructeur volgt op een BMW K 1600 GT met moderne communicatie apparatuur.

Nieuwe regels omtrendt het behalen van je motorrijbewijs:

  • Op 17 jarige leeftijd beginnen met motorrijlessen
  • Vanaf 18 jaar motorrijexamen voor beperkte categorie (A1) 
  • Vanaf 22 jaar examen doen voor onbeperkte categorie (A) 
  • Vanaf 24 jaar direct motorrijexamen doen voor onbeperkte categorie (A) 
  • Vanaf 20 jaar rechtstreeks examen doen voor rijbewijs A2
  • Meer over de rijbewijs A1.
  • Meer over de rijbewijs A2.
  • Meer over de rijbewijs A.
  • Meer over de Speciale verrichtingen.